Påske med din firbeinte venn


Vi tenker automatisk på sol, fjell og natur når påsken står for tur, og for mange av oss er det naturlig å inkludere vår firbeinte venn på ferien. Men før du pakker bilen bør vi tenke på hva hunden din kan trenge.

 

Ved sjøen

Noen foretrekker å tilbringe påsken ved sjøen, og ofte innebærer det turer med båt. Det er da viktig å sørge for å ha en flytevest som er tilpasset hundens størrelse. En annen fordel med flytevesten er at de ofte har et håndtak, slik at du lettere kan løfte hunden opp i båten dersom de tar en svømmetur. Er hunden din en ivrig svømmer så pass på å tørke den godt etter et bad. Bading i saltvann er ikke optimalt for hundens pels, så det anbefales å skylle hunden i ferskvann etter bading i saltvann.

 

Husk ellers på å lufte hunden godt før dere går om bord båten, og at hunden har tilgang til skygge og friskt vann. 

 

På fjellet

Selv med en dårlig vintersesong finnes det steder som fortsatt tillater skiturer, og skal du ha med hunden bør du bruke en sele som er tilpasset nettopp det. En trekksele forebygger belastningsskader og for å unngå gnagsår og forbrenningsskader er det viktig å velge en sele som passer og som ikke hindrer frie bevegelser.

 

Husk å ta hensyn til vær og andre forhold, og for å være på den sikre siden vil vi anbefale å ta med potesokker og påkledning. Valper er ikke skap for lange fjellturer, så ha den i sekk eller la den bli hjemme. Ta med underlag og vann til hunden, og kanskje også en godbit til når du nyter sjokoladen.

 

I byen

I lavlandet bør man være obs på huggorm, da den noen steder har våknet til fra vinterdvalen. Videre er flåttsesongen i gang, så husk både middel mot dette samt å sjekke hunden grundig etter tur i skog og mark.

 

For de urbane finnes det caféer med uteservering som tillater hunder. Dersom du ønsker å gjøre noe litt mer aktivt er det mulig å ta med hunden både til Norsk Folkemuseum og Norges Hjemmefrontmuseum. Ønsker du tilgang til større arealer finnes det også flere hundeparker du kan benytte deg av.

 

Vær oppmerksom

Det er generelt viktig å huske at det er flere ting som er giftig for hunden og det er ting fra sjokolade til påskeliljer.  Så hvis hunden skal være med på luking i hagen eller delta i jakten på påskeeggene bør dere følge med.

 

Ta hensyn til dyr og mennesker ved å respektere båndtvangen (1.april), og ikke minst – bruk hundepose!

 

Del gjerne dette innleggetShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *